Familiare Társadalomszervező Központ

Szervezetünk bemutatása

 

A Familiare Társadalomszervező Központ elsődleges célja a család összetartó ereje jelentőségének tudatosítása, valamint a gyermekvállalás/gyermeknevelés elősegítése érdekében érték- és közösségteremtő munka kifejtése, a család társadalmi szerepének erősítése.

Családi rendezvényeink, konferenciáink, sajtótájékoztatóink révén a széles nyilvánosság ismerhette meg már a munkánkat. Ezzel célunk, hogy a család társadalmi szerepét erősítsük, együttműködő partnereinkkel a jó gyakorlatokat megosszuk és publikáljuk a széles nyilvánosság felé.

 

Munkánk eredményeképpen az országban elsőként gyűjtöttük össze azon helyiségek listáját, mely tartalmazza az édesanyáknak létfontosságú pelenkázó- és szoptatóhelyeket a fővárosban és vonzáskörzetében. A munka folytatásaként elkészítettük a helyiségeket tartalmazó mobilalkalmazást, melyet két évvel ezelőtt mutattunk be Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkárral a sajtó képviselői előtt.

 

A Familiare Társadalomszervező Központ alapítása során az alábbi küldetés került meghatározásra:

A Familiare karitatív küldetése, hogy:
– a magyar és európai társadalmakban a család összetartó erejének jelentőségét, a katolikus és keresztény tudatú és értékrendű család jelentőségét társadalomszervező tevékenysége keretében megismertesse a társadalom tagjaival, továbbá, hogy
– gyermekvállalást, illetve a gyermeknevelés érték- és közösségteremtő munkájával elősegítse, ennek keretében segítséget nyújtson  a családosok gyermekvállalással és gyermekneveléssel kapcsolatos kihívásaik megoldásában, valamint
– a Familiare célja, hogy a küldetésével azonos célokat és értékrendet valló személyek számára közösséget teremtsen.

Munkánk során ezt szem előtt tartva végezzük napi tevékenységünket.

Célunk, hogy a meglévő erőforrásainkat, kapcsolatainkat és a ciszterci rend nyújtotta nyugodt, békés, családbarát környezetét felhasználva segítsük az otthonteremtést, a családalapítást és a gyermeknevelést. Szaktudásunk és innovatív módszereink révén megvalósuló programjainkon túl az eredményes és hatékony pénzügyi gazdálkodás megvalósítására törekszünk. Az erőforrások leghatékonyabb felhasználása érdekében tevékenységünket igyekszünk összehangolni a rend intézményeivel, illetve más civil szervezetekkel.

 

 

Comments are closed.