A nyugodt, biztonságos élet

Első vizsgált értékünk a nyugodt, biztonságos élet iránti igény volt. A vizsgálati irány két részre osztódott, egyrészt kíváncsiak voltunk arra, hogy melyik országban, milyen fokú igény mutatkozik a nyugodt, biztonságos életre, és van-e olyan ország, ahol az igény jelentősen eltér a csoport átlagától. Másodsorban azt vizsgáltuk, hogy a különböző ország párok tekintetében van-e különbség az elvárásokban.
A kutatási eredmények alapján a legmagasabb nyugodt, biztonságos élet iránti igény a szerb és szlovák mintában (m=2,99) mutatkozott, amely magasabb volt, mint a teljes minta átlaga, míg a legalacsonyabb az elvárás a magyaroknál (m=2,64). A teljes vizsgált minta m=2,83 átlagpontszámmal értékelte az állítást, ahol 1 a közömbös, 3 a nagyon fontos.
Ahhoz, hogy megállapítsuk, van-e szignifikáns eltérés az átlagostól a nemzetek tekintetében, variancia analízist használtunk. A kutatási eredmények alapján a nemzetek között összességében statisztikailag igazolható különbség (p=0,000) mutatkozik annak tekintetében, hogy mennyire értékelik fontosnak a családjukban a nyugodt, biztonságos életet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.