Családi állapot

Következő vizsgált motivációs faktorunk a családi állapot volt. A vizsgálati irány két részre osztódott, egyrészt kíváncsiak voltunk arra, hogy melyik országban, milyen fontosnak tartják a családi állapotot motivációs szempontból, és van-e olyan ország, ahol az értékelés jelentősen eltér a csoport átlagától. Másodsorban azt vizsgáltuk, hogy a különböző ország párok tekintetében van-e különbség a faktorokban.
A kutatási eredmények alapján a családi állapot motivációs faktora a legmagasabb román mintában (m=4,04), amely magasabb volt, mint a teljes minta átlaga, míg a legalacsonyabb a motivációs faktor magyaroknál (m=3,35). A teljes vizsgált minta m=3,69 átlagpontszámmal értékelte az állítást, ahol az 1 az egyáltalán nem motivál, az 5 a teljes mértékben motivál.
Ahhoz, hogy megállapítsuk, van-e szignifikáns eltérés az átlagostól a nemzetek tekintetében, variancia analízist használtunk.
A kutatási eredmények alapján a nemzetek között összességében statisztikailag igazolható különbség (p=0,000) mutatkozik annak tekintetében, hogy mennyire értékelik fontosnak az életkor motivációs faktorát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.